Modus ED-SWT

modus-ed-swt-1

Modus ED-SWT je uređaj za ekstrakorporalnu shockwave terapiju, te se koristi u fizioterapiji, ortopediji, veterinarskoj medicini i urologiji za liječenje erektilne disfunkcije, također poznate kao impotencija. Akustični talasi se koriste u terapiji udarnim talasima za pokretanje procesa neovaskularizacije u nekim delovima tela. Mehanizam fokusiranja, usmjerava svaki udar na određenu tačku u tijelu. Novi krvni sudovi nastaju kao rezultat neovaskularizacije. Kao rezultat povećanog protoka krvi penisa sa formiranjem novih krvnih žila, prirodni erekcije tijela se vraća u svoje normalno stanje. Zbog neinvazivne metode liječenja Modus ED-SWT nema potrebe za hirurškom intervencijom. Nakon sesija koje traju u prosjeku 20 minuta, pacijent može nastaviti svoju dnevnu rutinu.​

Karakteristike fokusiranog proizvoda

 • Modus Focused ED-SWT daje impulse do 4 Hz i 0,25 mJ.
 • Ponuđene su opcije glave za prijenos udarnog vala do dubine prodiranja od 0 – 80 milimetara.
 • Prenosiv, koristan bilo gdje i bilo kada.
 • Nudi vizualne, pisane i video naracijske informacije s gotovim programima liječenja. (Vodič za indikacije i patološku primjenu)
 • Korisniku pruža arhivsku podršku s registracijom pacijenata i izbornikom za praćenje.
 • Mogućnost promjene postavki frekvencije i snage Tokom tretmana omogućuje jednostavno korištenje.
 • Podešeni parametri Tokom tretmana mogu se jednostavno vidjeti na ekranu uređaja i napraviti promjene.
 • Generator i ručna jedinica ne zahtijevaju održavanje.

KAKAV JE MEHANIZAM DJELOVANJA MODUS ED-SWT TRETMANA?

Aktivira matične stanice, jedan od prirodnih mehanizama ozdravljenja tijela. Stvaranje novih krvnih žila stimulira se aktiviranjem vaskularnih matičnih stanica (neoendotelizacija i angiogeneza). Kao rezultat povećanog protoka krvi u penisu sa stvaranjem novih žila, prirodni sistem erekcije tijela vraća se u prijašnje normalno stanje.

 • Erektilna disfunkcija
 • Peyronie's
 • Prostatitis
 • Povećanje debljine penisa
 • Miofascijalne triger tačke
 • Plantarni fasciitis
 • Epin Calcaneus
 • Teniski lakat andskog golfera
 • Ahilodinija
 • Zacjeljivanje rana i druge dermatološke i estetske indikacije

KAKO SE PROVODI MODUS ED-SWT TRETMAN?

Radi se u 6 tretmana. Tokom tretmana daju se udarni valovi niskog intenziteta na penis i korijen penisa.

ZAŠTO SE MODUS ED-SWT TRETMAN RADI U SESIJAMA?
Razlog zašto se tretman provodi u seansama povezan je s mehanizmom tretmana. Formiranje novih krvnih žila kao rezultat uključivanja matičnih stanica s učinkom akustičnih udarnih valova niskog intenziteta vlastiti je prirodni mehanizam ozdravljenja tijela za koji je potrebno vrijeme i razvija se sporo. Iz tih razloga Modus ED-SWT tretman se provodi u 6 sesija.

KOLIKO JE LIJEČENJE USPJEŠNO?

Djelotvoran je za sve vaskularne erektilne disfunkcije. Vaskularna erektilna disfunkcija čini oko 70% svih pacijenata, a najveću skupinu među njima čine dijabetičari i koronarno-žilni bolesnici. Osim toga, tretman Modus ED-SWT daje uspješne rezultate prije i nakon operacije prostate.

Stopa uspješnosti je 80% sa 6-12 sesija Modus ED-SWT tretmana u blažim i umjerenim grupama pacijenata, i preko 60% sa 12-24 sesije Modus ED-SWT tretmana u teških pacijenata.

Tretman Modus ED-SWT daje uspješne rezultate kod 3 od 4 pacijenta sa 6-12 tretmana u blažim i umjerenim skupinama pacijenata, te kod 2 od 4 pacijenta sa 12-24 tretmana u teškim pacijentima.

Uz 6-12 seansi Modus ED-SWT tretmana, bolesnici s blagom i umjerenom skupinom oslobađaju se upotrebe lijekova ili se vraćaju sretnom seksualnom životu s vrlo niskom dozom lijekova.

Uz 12 -24 seanse Modus ED-SWT tretmana, teški pacijenti koji nisu čak ni reagirali na lijekove reagiraju na lijekove prije i omogućuju im povratak održivom sretnom seksualnom životu.

Budući da Modus ED-SWT tretman nema nuspojava, nema ograničenja u broju seansi. Svakih dodatnih 6 seansi još više povećava uspješnost tretmana.

Stope uspjeha dobivene oralnim lijekovima su u rasponu od približno 60-70%. Osim poznatih nuspojava i štetnih učinaka terapije lijekovima, 50% pacijenata nakon nekog vremena prestane koristiti lijek zbog razloga kao što su rizici kod koronarnih bolesnika, potreba za unaprijed planiranim spolnim odnosom i ovisnost o drogama. Osim toga, pokazalo se da teški pacijenti koji ne reagiraju na lijekove i upućuju se na iglu i penilnu protezu kao posljednje rješenje, ipak mogu postati osjetljivi na lijekove nakon Modus ED-SWT tretmana.

DA LI JE SIGURNO? IMA LI NUSPOJAVA?

Modus ED-SWT tretman je potpuno siguran. Nema intervencija ni smetnji. Nema upotrebe droga. Nema prijavljenih nuspojava tokom i nakon tretmana. Nakon svake sesije pacijenti se bez čekanja vraćaju svakodnevnom životu. U njihovom svakodnevnom životu nema ograničenja.

JE LI TRETMAN BOLAN? JE LI POTREBNA SEDACIJA, UMIRIVANJE ILI BILO KOJA PRIPREMA PRETHODNOG TRETMANA? ŠTO SE OSJEĆA TOKOM TRETMANA?

Nema boli tokom i nakon Modus ED-SWT tretmana, do danas nije zabilježeno. Nije potrebna sedacija niti priprema prije tretmana. Nema potrebe za ograničenjem nakon tretmana. Neki su pacijenti izjavili da su tokom tretmana osjećali lagane trnce, a taj je osjećaj nestao na kraju tretmana.

KOLIKO VREMENA TRAJE TRETMAN?

Svaki tretman traje otprilike 20 minuta. Modus ED-SWT tretman nije tretman od jedne sesije. Potrebno je najmanje 6 tretmana. Za uspješno liječenje blažih i srednje teških bolesnika potrebno je 6-12 tretmana, a za uspješno liječenje teških bolesnika 12-24 tretmana.

KADA SE PRVI PUT OSJEĆA USPJEH LIJEČENJA?

Učinak tretmana se osjeća 1 mjesec nakon završetka posljednje Modus ED-SWT sesije.

IMA LI POTREBE ZA PONAVLJANJEM TRETMANA U BUDUĆNOSTI?

Budući da Modus ED-SWT tretman nema nuspojava, nema ograničenja u broju seansi. Osim toga, svaki tretman od 6 tretmana još više povećava uspjeh. Ponavljanje tretmana od 6 sesija u budućnosti dodatno povećava učinak tretmana.

IMA LI UTJECAJA NA VELIČINU PENISA?

Povećanje debljine penisa od 5 mm kod tretmana Modus ED-SWT je često opaženo stanje kod pacijenata. Razlog tome je stvaranje novih žila.

KOJI JE PRINCIP RADA MODUS ED TEHNOLOGIJE?

Terapija udarnim valom niskog intenziteta uspješno se koristi u području kardiologije od 2000. godine u liječenju ponovnog krvarenja srčanog tkiva s poremećenom prokrvljenošću, povećava opskrbu krvlju u tkivu s manje krvi u srcu. Nakon što se formiraju, udarni valovi, koji se najprije reflektiraju, a zatim fokusiraju, dovode do stvaranja tankih novih žila u penisu, kao iu srcu, povećavaju prokrvljenost penisa i tako se ponovno postiže uspješna erekcija. Uspješna erekcija ovisi o dobroj opskrbi penisa krvlju.

ŠTO JE IMPOTENCIJA?

Impotencija (erektilna disfunkcija) je nemogućnost pokretanja ili održavanja erekcije potrebne za spolni odnos. Vaskularna bolest, također poznata kao ateroskleroza, temeljni je uzrok kod 70% osoba s erektilnom disfunkcijom. Među krvožilnim bolestima najčešće su koronarna bolest srca i dijabetes, no sve bolesti koje zahvaćaju krvne žile mogu se javiti uz erektilnu disfunkciju. Ateroskleroza, koja utječe na koronarne žile u srcu, također utječe na sve druge krvne žile u tijelu, među kojima su i žile penisa.

Druga vrlo česta bolest među vaskularnim bolestima je dijabetes. Dijabetes je bolest koja zahvaća sve fine kapilare u tijelu, uključujući i žile penisa. Iz tog razloga, erektilna disfunkcija se sigurno vidi u ranom ili kasnom razdoblju kod dijabetičara.

Najvažniji faktori koji pokreću i unapređuju krvožilne bolesti ili aterosklerozu su pušenje, povišeni kolesterol i lipidi u krvi.

Osim toga, erektilna disfunkcija često se smatra nuspojavom mnogih lijekova koji se koriste u liječenju raznih bolesti. Suprotno onome što je poznato, erektilna disfunkcija vrlo je česta tegoba. Javlja se povremeno ili kontinuirano kod 2 od svaka 3 muškarca starijih od 40 godina. Tretmanom Modus ED-SWT omogućuje se dodatno stvaranje krvnih žila u kapilarama u penisu. To uzrokuje da krv ide u penis i osigurava se veća krutost.

 

BOLESTI KOJE UTIČU NA IMPOTENCIJU

 • Dijabetes
 • Holesterol
 • Srce (Bypass, Angio)
 • Krvni tlak
 • Prostatitis
 • Depresija

Kod hroničnih bolesnika dolazi do nadraženosti vena, kalcifikacije i s vremenom dolazi do začepljenja. Ta se blokada uklanja terapijom udarnim valom.

TRAJNOST LIJEČENJA: Razlikuje se ovisno o građi osobe i hroničnim bolestima. Što više brige osoba brine o svom zdravlju, to će dulje trajati liječenje.

KO SE NE MOŽE PRIJAVITI:

 • Oni koji nose penilnu protezu
 • Varikokela: smrt spermija u penisu
 • Vensko curenje: Može biti učinkovito čak i ako je malo, korisno je pokušati.
 • U bolesnika s prostatom, kada se prostata poveća, ona stisne žile i živce i nema otvrdnuća. Tretman se može primijeniti 3 mjeseca nakon operacije.
 • Bolesnici s ingvinalnom kilom mogu se liječiti 1 mjesec nakon operacije.

Kod mladih pacijenata liječenje daje brže rezultate jer je stanica kvalitetnija. Kako dob napreduje, matične stanice se smanjuju i krvne žile počinju prestati raditi. Tretmanom Modus ED-SWT aktiviraju se mrtve stanice i popravljaju oštećene žile. 1 mjesec nakon završetka tretmana dolazi do stvaranja dodatnih žila u kapilarama u penisu, tako da više krvi uzrokuje još veće otvrdnuće.

KAKO SE PRIMJENJUJE MODUS ED-SWT?

ED-SWT tretman se primjenjuje izravno na različite dijelove penisa i na korijen penisa. U jednoj seansi na svako područje primijeni se 300 šok udaraca, ukupno 1500. Nanosi se na 5 različitih točaka na penisu. Tretman traje ukupno 6 seansi. Ovisno o težini tegoba, tretman se može završiti u 6-12 seansi. Svaka sesija traje otprilike 20 minuta. Prije tretmana nije potrebna nikakva sedacija, sedativi i sl. Nema nuspojava kao što su bol, bol, oteklina, modrice, peckanje i iritacija Tokom ili nakon postupka.

KAKO SE PRIMJENJUJE MODUS ED-SWT?

 • Ne koriste se lijekovi, proteze i sl. Ova metoda liječenja je potpuno neinvazivna.
 • Kao i kod drugih metoda liječenja, ne mora se koristiti prije svakog spolnog odnosa.
 • Poput liječenja lijekovima, ne samo da otvara krvne žile na neko vrijeme, već i potpuno uklanja začepljenja u krvnim žilama i ubrzava stvaranje novih žila, pružajući trajno liječenje.
 • Uočeno je da tretman Modus ED-SWT povećava debljinu penisa povećanjem krvnih žila.
 • Nakon zahvata pacijent nastavlja sa svakodnevnim životom.
 • Ne zahtijeva primjenu lijekova kao što su anestezija, sedativi, tokom i nakon zahvata.
 • Uspješnost ED-SWT liječenja je preko 80%. Kod teških bolesnika koji niti ne reagiraju na medikamentoznu terapiju, uspješnost prelazi 60%.
 • Nakon tretmana ED-SWT, pacijenti više ne trebaju liječenje lijekovima koje su koristili prije.
 • Nema nuspojava.

KOJE SU RAZLIKE OD DRUGIH METODA LIJEČENJA?

Trenutačni nehirurški modaliteti liječenja erektilne disfunkcije sastoje se od intrakavernoznih injekcija intravenskih vazodilatacijskih sredstava. Kod ovih se metoda protok krvi ubrzava povećanjem širine žile. Nedostaci ovih metoda liječenja su u tome što ne uklanjaju patološke faktore koji leže u podlozi erekcije penisa. U pravilu se koristi prije spolnog odnosa, a vrijeme djelovanja je vrlo ograničeno.

U liječenju lijekovima, lijekovi se uzimaju oralno, a aktivni sastojci se miješaju u krvi. Ova situacija uzrokuje da se djelatne tvari koje bi trebale otvoriti vene u penisu šire tijelom i zahvaćaju sve vene. Stoga se javljaju ozbiljni rizici za osobe s kardiovaskularnim bolestima. U tretmanu Modus ED-SWT, fokusirani udarni valovi stimuliraju samo krvne žile u ciljanom području.

Sa Modus ED-SWT terapijom, ovakvi patološki faktori potpuno su eliminirani, a potpuni oporavak se opaža čak i kod teških bolesnika. Sa Modus ED-SWT, kao i kod drugih metoda liječenja, širina žile se ne povećava, već se osigurava stvaranje nove žile. Ovako se izbjegavaju, posebno kod osoba s kardiovaskularnim bolestima. Osim toga, budući da je Modus ED-SWT neinvazivna metoda liječenja, pacijent se ne podvrgava kirurškoj intervenciji. Nakon seanse u trajanju od cca 20 minuta, pacijent nastavlja svoj svakodnevni život od mjesta gdje je stao.

Modus ED-SWT sistem je uređaj posebno dizajniran za primjenu penisa u ovoj oblasti. Modus ED-SWT sistem dizajniran je za maksimalnu učinkovitost čak i kod najnižih ritmova udarnih valova. Za razliku od drugih uređaja na tržištu, ovaj sistem ima podesivu elektrofrekvenciju, a broj šokova može se podesiti posebno za svaku osobu. Dakle, Modus ED-SWT tretmani daju mnogo učinkovitije rezultate u kratkom vremenu.

PROSTATITIS (UPALA PROSTATE)

Prostatitis (upala prostate) je upala prostate. Upala prostate (prostatitis) najčešća je bolest prostate u muškaraca mlađih od 50 godina, dok je u muškaraca u dobi od 50 i više godina treća najčešća bolest prostate, nakon povećanja prostate i raka prostate. Prema studijama, prostatitis pogađa 10-14 % muškaraca svih dobi i nacionalnosti, a više od 50 % muškaraca doživi prostatitis u nekom trenutku svog života.

Kronični prostatitis često se liječi dugotrajnom primjenom antibiotika. Većina pacijenata ne ozdravi unatoč korištenju kutija antibiotika.

TERAPIJA UDARNIM VALOM (MODUS ED-SWT) ZA KRONIČNI PROSTATITIS

Poboljšava se terapija elektromagnetskim udarnim valom niskog intenziteta (Modus ED-SWT) u bolesnika s kroničnim prostatitisom:

 • Omogućujući stvaranje novih krvnih žila
 • Povećavajući protok krvi
 • Sprječavajući upalu
 • Smanjujući mišićne kontrakcije
 • Utječući na živčane impulse

Znanstvene studije su pokazale da poboljšava bol, urinarne tegobe i seksualne funkcije za 80%.

PODRUČJE PRIMJENE

Tretman Modus ED-SWT primjenjuje se s perineuma (između jaja i anusa) i preko kože. Ne zahtijeva nikakve intervencije. Nakon zahvata pacijenti nastavljaju život tamo gdje su stali. Nije potrebna anestezija niti hospitalizacija. Radi se najmanje 6-12 sesija dva puta tjedno. Tretman traje oko 20 minuta.

TERAPIJA UDARNIM VALOM (MODUS ED-SWT) ZA MORBUS PEYRONIE

Smanjenje boli i poboljšanje erektilne disfunkcije otkriveno je kod pacijenata koji su bili podvrgnuti liječenju Modus ED-SWT. Niskoenergetski udarni valovi koji se primjenjuju uzrokuju smanjenje plaka u Peyroniejevim plakovima u akutnoj fazi i svojim djelovanjem utiču na mehanizam zacijeljenja tkiva. Ovi izvanredni učinci na bol i zakrivljenost penisa tokom erekcije pridonose seksualnom životu pacijenata s kvalitetom erekcije, osim liječenja boli i zakrivljenosti penisa.

PODRUČJE PRIMJENE
Tretman Modus ED-SWT neinvazivnom metodom primjenjuje udarne valove niskog intenziteta na područje trupa i križa na penisu, te u konačnici pomaže povećati protok krvi u tim područjima penisa i liječiti Peyronie. Nakon zahvata pacijenti se vraćaju svojim životima odakle su stali. Nije potrebna anestezija niti hospitalizacija. Primjena se provodi kao najmanje 1 ili 2 sesije tjedno. Ovisno o dobi i veličini ploče, potrebno je 6-24 sesije. Sesija traje 30-40 minuta.
PROSTATA I EREKTILNA DISFUNKCIJA
Prostata je važna žlijezda svakog čovjeka i teži do 18-20 grama kod mlađih odraslih muškaraca. Bolest prostate je bolest s kojom se često susreću muškarci srednje i starije životne dobi i koja značajno utječe na seksualni i svakodnevni život bolesnika. Bolest prostate, koja se počinje javljati u srednjim godinama, uglavnom se javlja na tri načina:
 • Upala prostate
 • Rak prostate
 • Dobroćudno povećanje prostate
VAŽNOST PROSTATE
Glavna zadaća prostate je osigurati da se sjeme formira u velikoj mjeri te dati vitalnost i kretanje spermijima u sjemenu. Problem s prostatom utječe na seksualno zdravlje, ali i na opće zdravlje pacijenta.
SIMPTOMI I LIJEČENJE BOLESTI PROSTATE
Bolest prostate obično se manifestira kao bol i peckanje tokom mokrenja, učestalo mokrenje, krv u mokraći, nevoljkost pri spolnim odnosima i problem s erekcijom te bolovi u testisima.
 
U liječenju bolesti prostate, lijekovi i hirurške metode općenito su primarne; Kod raka prostate također se koriste radioterapija i hormonska terapija ovisno o težini bolesti.
ODNOS PROSTATE I EREKCIJE
Prema znanstvenim studijama, uočeno je da faktori koji uzrokuju bolest prostate uzrokuju i erektilnu disfunkciju. Osim toga, hormonski tretmani koji se koriste kod raka prostate potiskuju muški hormon. Nakon ovih lijekova koji sprječavaju testosteron, osoba može doživjeti seksualnu nevoljkost i gubitak funkcija penisa. Osim toga, živci za erekciju obično se uklanjaju tokom operacija raka prostate. Dakle, pacijent pati od gubitka erekcije.
 
KOJE SU RAZLIKE OD DRUGIH METODA LIJEČENJA?
U liječenju bolesti prostate uglavnom se koriste antibiotici, hirurške metode i radioterapija (kod raka prostate). Ovi tretmani mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja tijela i smanjiti kvalitetu života bolesnika. Modus ED-SWT, liječi unutar i oko prostate:
 
 • Omogućujući stvaranje novih krvnih žila
 • Povećanjem opskrbe krvlju
 • Sprječavanjem upale

 

Modus ED-SWT utječe na živčane impulse, eliminirajući bol, smetnje pri mokrenju i seksualne probleme.

Katalog MODUS ED-SWT (eng.)