Loading...

Corporate Social Responsibility

 

Šta jednu firmu čini uspješnom? Ljudi!

Corporate & Social Responsibility je koncept kojim kompanija preuzima obavezu da razmatra interese kupaca, zaposlenika, dioničara, zajednice i ekoloških grupa u svim aspektima djelovanja. Koncept je usko vezan za principe održivog razvoja što implicira da kompanije ne donose odluke bazirane samo na faktorima kao što su profit i dividende, nego ih temelje na trenutnim i dugoročnim interakcijama sa okolinom i njenim aktivnostima.

 

TUZLA-FARM Corporate Social Responsibility manifestuje kroz:

 

Brigu o zaposlenicima – našim uposlenicima pružamo pozitivno okruženje za stimulativan timski rad, prijateljski pristup i pomoć u rješavanju svakodnevnih problema. Redovno organizujemo zajednička putovanja i druženja.

 

Edukaciju zaposlenika – redovni odlasci na seminare, certificiranje i obavljanje prakse omogućavaju našim uposlenicima brzo i kontinuirano usavršavanje iz oblasti u kojima TUZLA-FARM djeluje.

 

Stipendiranje – djeca naših uposlenika imaju posebnu privilegiju da, bez obzira na izbor studija i prosjek ocjena, dobijaju TUZLA-FARM-ovu stipendiju. U planu imamo osnivanje fondacije za stipendiranje uspješnih studenata iz cijele Bosne i Hercegovine.

 

Upravljanje rizikom – naša obaveza je da rizik za zdravlje i sigurnost uposlenika pažljivo nadgledamo i kontrolišemo. Prema postavkama odgovornosti, aktivno radimo na poboljšanju sistema upravljanja u cilju reduciranja povreda i bolesti.

 

... također i kroz ...

 

  • Integritet kojim se kompanija vodi;
  • Način ostvarivanja ciljeva;
  • Vrijednosti u koje vjeruje;
  • Društveni i uticaj na okruženje i
  • Otvorenu dokumentaciju svojih aktivnosti.

 

Naš zadatak nije samo ispuniti legalne obaveze nego i biti odgovoran član društva – to je put kojim idemo!

  • Različiti vidovi donacija zdravstvenim ustanovama (svake godine finansiramo medicinijadu, edukacije, seminare i treninge magistara farmacije i ljekara) i
  • Novi poslovi (nagrađujemo nove ideje, uvijek nađemo mjesto za zapošljavanje vrijednih, talentovanih, tolerantnih i kreativnih ljudi).